Naslednja pobuda

Četrtek, 23. julij 2009, 20.30 Križ: Srečanje na osmici za člane krožkov
31. avg. - 5. sept 2009, Finžgarjev dom, Opčine: Festival mladinske ustvarjalnosti DM

torek, 18. november 2008

Pojutrišnjem: Martinovanjeeee!!!


MOSP in Slovenski kulturni klub bosta pojutrišnjem, v četrtek, 20. novembra, ob 19h priredila MARTINOV VEČER ZA MLADE. Sv. Martinu v čast bodo pripravili prijeten družabni večer v znamenju dobre volje, dobre kapljice in peciva.
Tako bodo v Peterlinovi dvorani v ulici Donizetti najprej nastopili člani mlajše gledališke skupine (na sliki), ki deluje v okviru krožka Slovenskega kulturnega kluba. Poleg že uigrane gledališke skupine, ki jo sestavljajo dijaki višjih letnikov višje šole ter univerzitetni študentje, in ki se trenutno ukvarja s pripravami na gostovanje pri Slovencih v Stuttgartu, se Klub lahko pohvali tudi z skupino mlajših gledaliških ljubiteljev. Gre za skupino višješolcev iz nižjih letnikov, ki so se v skupino večinoma vključili lani, letos pa jih je pristopilo še nekaj novih. Pod mentorstvom Lučke Peterlin in Helene Pertot so pripravili zabaven prizorček z naslovom »Lepi zdravnik«.
Potem ko se bodo mladi, ki se bodo udeležili četrtkovega večera, nasmejali ob gledališkem prizoru, se bodo lahko udeležili tekmovanja za najboljše domače pecivo: kdor želi, lahko prijavi svojo torto ali drugo slaščico, pokuševalci (se pravi vsi udeleženci večera) pa bodo odločili, kdo si zasluži lepo nagrado, ki jo je darovala DRAGULJARNA MALALAN z Opčin (Hvala!). Martinovanje pa ne bi bilo vredno tega imena, če ne bi zaključili tudi z žlahtno kapljico. Mladi pa so si svoje martinovanje zamislili tako, da bi odkrili, kako uživati vino na pravilen in neškodljiv način, kako ovrednotiti žlahtnost te pijače, kako odkriti avtohtone sorte, ki so plemenit sad naše zemlje. Tako bo degustacijo izbora vin tukajšnjih (večinoma kraških) pridelovalcev vodila sommelierja Mitja Petaros in Matej Susič.
Na večer so vabljeni vsi mladi, tako člani raznih krožkov MOSPa in SKK (gledališkega, mednarodnega, likovnega, plesnega, časnikarskega), kot tudi tisti, ki niso včlanjeni.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Pridite vsi! Lucka