Naslednja pobuda

Četrtek, 23. julij 2009, 20.30 Križ: Srečanje na osmici za člane krožkov
31. avg. - 5. sept 2009, Finžgarjev dom, Opčine: Festival mladinske ustvarjalnosti DM

ponedeljek, 24. november 2008

Martinovanje društev MOSP in SKK

Martinovanje je bilo priložnost za druženje in zabavo. Poseben Martinov večer za mlade je potekal minuli četrtek, 20. novembra, v prostorih Peterlinove dvorane, kjer se je zbralo prav lepo število članov društev in prijateljev.
Glavno besedo so na Martinovem večeru imeli mladi sami. Novonastala gledališka skupina Slovenskega kulturnega kluba, ki jo sestavlja 10 članov društva SKK, ki obiskujejo nižje letnike višjih šol, so prisotnim vlili nekaj dobre volje s hudomušnim prizorčkom z naslovom 'Lepi zdravnik', ki so ga prav za to priložnost pripravili pod mentorstvom Lučke Peterlin in Helene Pertot. Gre za prizor, ki se odvija v zdravniški čakalnici, kjer se vsa vaška dekleta zberejo s simptomi različnih bolezni- simptome odkrijejo prav v obdobju, ko se je v vas priselil čeden mlad zdravnik. Dobra volja se je na Martinovanju nadaljevala s pokušnjo in nagrajevanjem najboljše slaščice, ki so jih mladi sami pripravili za to priložnost. Šlo je za pravo pravcato tekmovanje, na katerem so se mladi resnično izkazali in dokazali, da je spretnost v kuhinji še aktualna vrlina. Prisotni so se naslajali s sadnimi pitami, kuglufi, raznoraznimi piškoti, najboljše uspela slaščica pa je bila po mnenju pokuševalcev sacher torta, ki jo je spekla Valentina Oblak. Zmagovalka si je prislužila nagrado, ki jo je darovala draguljarna Malalan. Ob pokušnji okusnih slaščic je bila seveda potrebna tudi žlahtna kapljica. Sledila je namreč degustacija vin, ki sta jo vodila Mitja Petaros in Matej Susič. Predstavila sta značilnosti vin souvignon, malvazija, vitovska in teran in povabila prisotne, naj si postrežejo s kozarcem imenitnih vin.
Bil je prav prijeten večer v znamenju smeha, sladkih receptov in dobre kapljice, nad katerim so bili tako organizatorji kot prisotni izredno navdušeni. Šlo je za imenitno priložnost, da se mladi zberejo, poklepetajo in družijo.
Patrizia Jurincic

1 komentar:

b pravi ...

Bravo igralci mlajše skupine!!!
Bravo vse "slaščičarke"!!!
Čestitamo zmagovalki Vale, tvoja tortica je bila odlična! Slurp ;-)!